Blog > Komentarze do wpisu

Bezy - przepis podstawowy

Do wszystkiego trzeba 'dorosnąć'. Bezy robiłam kilkakrotnie, zawsze się NIE udawały. A to piana słabo ubita, a to za wysoka temperatura, a to znowu za krótko, za długo pieczone.. Bezy były moją zmorą.. baaardzo długo. Ale wreszcie sukces :D

Bezy wyszły chrupiące z ciągnącym się środkiem. Pyszne! Zjedliśmy je błyskawicznie, mimo że było ich sporo ;) Z perspektywy czasu, wydaje mi się że najważniejsze to dobry mikser, który poradzi sobie z długim ubijaniem sztywnej piany. Ważne jest też aby białka były 'czyste' czyli bez śladów żółtka czy wody, a także aby dodawać cukier bardzo powoli, po łyżce, cały czas miksując. Próbujcie.. nawet jeśli napotykacie po drodze trudności, w końcu się uda :)

Źródło: klik, lekko zmodyfikowany + rady Jamiego Olivera w książce 'Gotuj z Oliverem'.

bezy przepis podstawowy

Składniki:

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • 250g cukru pudru
  • płaska łyżka mąki ziemniaczanej

 

Wykonanie:

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijać do chwili kiedy piana pozostaje w misce po odwróceniu jej do góry dnem. Dodawać powoli(!) cukier, po jednej łyżce, po każdym dodaniu czekając aż zostanie całkowicie zmiksowany.

Po dodaniu ostatniej partii cukru dodać mąkę ziemniaczaną i miksować jeszcze 5-6 minut. Po tym czasie wziąć trochę piany między dwa palce. Jeśli podczas rozcierania wyczuwalne są nawet najmniejsze kryształki cukru, miksować jeszcze chwilę, choć niezbyt długo, gdyż zbyt długie miksowanie spowoduje opadnięcie bezy.

Tak ubitą, całkowicie sztywną pianę nałożyć do rękawa cukierniczego, lub plastikowego woreczka z odciętym rogiem i nakładać porcje bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Należy pamiętać o zachowaniu odstępu, ponieważ bezy podczas pieczenia nieco powiększają swoją objętość.

Piec w piekarniku nagrzanym do 120oC (autorka polecała 140oC, ale znając mój piekarnik byłoby to za dużo) przez około 40-45 minut*.

 

UWAGI:

Temperaturę dostosujcie do swoich piekarników, każdy bowiem inaczej piecze. Również czas pieczenia zależy od wielu czynników, zatem obserwujcie bezy podczas pieczenia.. bo być może będzie trzeba czas ten skrócić lub nieco wydłużyć.

Smacznego :)


środa, 12 października 2011, milk_chocolate84

Komentarze
Gość: Gosia W, 213.25.125.13*
2011/10/12 12:17:11
Kasiu,
Gratuluję :). Czekam na Twoją Pavlovą
-
2011/10/12 13:16:32
Bezy to ja uwielbiam i robie dość czesto ...a wg tego przepisu Dorotki zawsze wychodzą wyśmienite:)
-
2011/10/12 15:42:03
Gosiu, na Pavlovę trochę zaczekasz..
Obiecałam sobie kiedyś że moja pierwsza Pavlova będzie z truskawkami.. :)
-
2011/10/12 15:54:48
lubię takie klasyczne, podstawowe przepisy
-
2011/10/12 17:05:48
Bardzo ładne! :))
-
2011/10/14 06:34:41
Baaardzo lubię bezy ! A takie domowe nie mają sobie równych !
Twoje bardzo apetycznie wyglądają :)
-
Gość: ada, 213-17-214-42.ip.netia.com.pl
2012/02/03 10:12:20
a po co ta mąka, kiedy i gdzie trzeba ją wsypać ?
-
Gość: , aye114.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/02/14 14:48:51
No jakie pyszne
-
Gość: , aaji43.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/02/26 15:13:41
Dzisiaj robiłam pierwszy raz bezy. Przepis świetny, a bezy - palce lizać ;)
-
2012/02/27 08:31:56
cieszę się że pomogłam przełamać 'pierwsze lody' :)
Pozdrawiam.
-
Gość: Pytajnik, 89-76-66-128.dynamic.chello.pl
2012/03/11 18:19:35
W jakim celu wymieniona została w przepisie mąka?
-
2012/03/12 08:30:15
Zapomniałam o jej dodaniu w wykonaniu.. Już poprawiłam, dziękuję :)
Należy ją dodać na koniec dodawania cukru. A po co jest?
Podobno dobrze jest dodać, ale co ona daje ciężko powiedzieć. Może są bardziej suche?
W każdym razie robiłam z mąką i bez, i te bez mąki jakoś mi opadły w środku. Może to zbieg okoliczności, nie wiem, w kwestii bezy niestety jeszcze żaden ze mnie specjalista, ale polecałabym jednak dodać ;)
Pozdrawiam :)
-
Gość: niKa, host-81-190-217-133.wroclaw.mm.pl
2012/08/05 19:01:18
witam
bezy zrobiłam według przepisu, po raz pierwszy w życiu. Wyszły genialne, lekko ciagnące w środku, jak lubię. Dziękuję za przepis:-)
-
2012/08/05 22:23:22
dla mnie też przepis to również strzał w 10! Cieszę się że Twoje pierwsze podejście do przepisu zakończyło się sukcesem :)
-
Gość: FGFG, 212h111.compnet.pl
2012/08/13 12:08:37
dlaczego wymieniony jest tylko cukier puder a potem nic o nim nie pisze czy chodzi o stopniowe dodawanie CUKRU CZY CUKRU PUDRU?
-
Gość: Kasisa, 212h111.compnet.pl
2012/08/13 18:10:08
Pycha właśnie zrobiłam bezy według tego przepisu wyszły idealne a do tego dodałam jeszcze pyszny krem :) WYSZŁY CUDOWNE ZA 1 RAZEM (nigdy wcześniej nie robiłam bezy) dziękuję :)
-
2012/08/13 18:32:01
FGFG, w składzie i w dalszym etapie - cukier puder
Kasisa, rewelacyjnie że i Tobie za pierwszym razem wyszły :)
-
2012/08/14 21:41:09
Przepis rewelacja!!! Wyszły śliczne i dobre :-) Miałam frajdę jakich mało!! Ps. Fakt, trzeba dobrze wyczuć piekarnik, żeby nie pękały od za wysokiej temperatury! Ja robiłam je w celach dekoracyjnych;-) Dzięki za przepis :-)
-
2012/08/14 21:49:46
Piekarnik i jego znajomość to podstawa :)
Ciszę się że przepis spełnił Twoje oczekiwania :)
-
Gość: , 178.183.146.214.dsl.dynamic.t-mobile.pl
2012/09/01 16:05:14
Robiłam bezy pierwszy raz i to w dodatku z dwóch porcji. Wyszły przepyszne:) Polecam!
-
2012/09/01 16:40:33
Bardzo się cieszę że debiut udany :)
Pozdrawiam serdecznie :)
-
Gość: paula, cqq2.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/09/08 12:58:19
Witam! Skorzystałam z przepisu i jestem w siódmym niebie patrząc właśnie jak moje bezy dopiekają się w piekarniku! Cudnie wyrosły i mam nadzieję, że tak samo będą smakowały!:)
-
Gość: Karola, 77-253-125-68.adsl.inetia.pl
2012/09/16 16:35:53
to moj pierwszy raz z beza i wlasnie jestem w trakcie jej pieczenia ;) za 20 minut okaze sie jaka ze mnie kucharka. Przepis bardzo czytelny i latwy w przyrzadzeniu ;)
-
Gość: , dynamic-78-8-97-61.ssp.dialog.net.pl
2012/10/01 20:06:34
Bardzo lejiste to ciasto
-
Gość: , cpe0014d1b622e9-cm0011aefcdd3a.cpe.net.cable.rogers.com
2012/10/11 00:21:45
kurcze, nie udaly sie ..wyszly gumiaste i ciagnace...mimo ze robilam zgodnie z przepisem
-
2012/10/11 08:26:44
Bezy niestety bywają kapryśne, trzeba próbować :)
-
Gość: Gosia, 94-193-55-40.zone7.bethere.co.uk
2012/10/11 14:29:00
Właśnie upiekłam swoje pierwsze w życiu bezy. Wyszły przepyszne! Dziękuję za świetny przepis, strona dodana do ulubionych :).
-
2012/10/11 22:57:54
Dziękuję za komentarz :)
Bardzo mi miło :)
-
Gość: , 89-69-170-50.dynamic.chello.pl
2012/10/16 21:35:25
zrobilam beziki wg przepisu, nie dodalam tylko mąki i wyszly wspaniale dzieki za przepis- wstawiam do ulubionych
-
2012/10/16 22:33:35
Kolejny sukces :)
Ten przepis jednak jest niezawodny ;)
-
Gość: , host-89-230-51-199.konin.mm.pl
2012/10/19 22:03:38
Bezy przepyszne....wręcz idealne :)))Fantastyczny przepis....pomimo diety nie mogłam nie spróbować...i nie żałuję,bo są tak dobre,że nie patrzyłam na kalorie :)))Dzięki za przepis,pozdrawiam :)))
-
2012/10/19 22:07:40
Co tam dieta.. ;) Ważne że bezy smakowały :))
-
Gość: , 213.37.191.37.dyn.user.ono.com
2012/10/29 15:05:00
dziekuje za przepis:)
-
2012/10/29 20:05:41
Bardzo proszę ;)
-
Gość: nestinia, afay143.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/11/04 22:55:41
Bezy bardzo dobre wyszły:) niestety jadłam je w okruszkach, bo totalnie przywarły do papieru podczas pieczenia... Macie może jakieś sugestie, jak temu zapobiec?
-
2012/11/05 19:42:35
Nie mam zbyt dużego doświadczenia w bezach. Niestety raczej w tym temacie nie pomogę. :(
-
Gość: Ula, eos.rz.izeto.pl
2012/11/08 11:15:46
Właśnie przed chwilą wyjęłam bezy z piekarnika, są pyszne. Wyszły mi pierwszy raz w życiu, dziękuję.
-
2012/11/08 20:07:05
Dziękuję za komentarz :)
Polecam się na przyszłość ;)
-
Gość: , public-gprs58697.centertel.pl
2012/12/03 01:00:40
A ja mam bialka mrozone czy tez sie nadaja
-
2012/12/03 07:13:27
jak najbardziej :)
-
Gość: opty, dslb-084-056-236-015.pools.arcor-ip.net
2012/12/05 16:49:55
a ja gotuje najpierw lukier"do nitki" ,takim goracym zalewam ubita piane i dalej ubijam na parze.mozna dodac oerzechy wloskie.pychota!!
-
Gość: Olcia, 88-199-138-16.tktelekom.pl
2012/12/14 15:17:54
Robiłam pierwszy raz i wyszly całkiem dobre. I słodkie :)
-
Gość: , 213-17-183-170.ip.netia.com.pl
2012/12/15 15:03:01
zdecydowanie 140 stopni. Ktoś polecał zmniejszenie temperatury po jakimś czasie w trakcie - natychmaist siadły.
-
Gość: kangurek, dslb-178-006-001-160.pools.arcor-ip.net
2012/12/17 16:17:28
Witam. Wczoraj zrobiłam i wyszły wyśmienite. Co prawda nie robiłam ich po raz pierwszy, ale te były na pewno najlepsze! Gratuluję! Nie dodałam mąki, bo też nigdy jej nie dawałam, ale w jej miejsce dałam kilka kropel z cytryny-BOMBASTIC ;-)A co do temp.to na120 nic nie siada,ale to też kwestia piekarnika...
Pozdrawiam
-
Gość: kangurek, dslb-178-006-001-160.pools.arcor-ip.net
2012/12/17 16:19:48
Witam. Wczoraj zrobiłam i wyszły wyśmienite. Co prawda nie robiłam ich po raz pierwszy, ale te były na pewno najlepsze! Gratuluję! Nie dodałam mąki, bo też nigdy jej nie dawałam, ale w jej miejsce dałam kilka kropel z cytryny-BOMBASTIC ;-)A co do temp.to na120 nic nie siada,ale to też kwestia piekarnika...
Pozdrawiam
-
Gość: aniak74, 159-205-106-37.adsl.inetia.pl
2012/12/23 17:17:00
A jeżeli zostało mi 6 białek to w jakich proporcjach mam dodać mąkę i cukier? Mam te 6 białek razem bo potrzebowałam do czegoś innego tylko 6 żółtek i zostały a szkoda wyrzucić. Dziękuję za podpowiedź:)
-
Gość: okinawaoneway, 89.126.112.12*
2012/12/30 16:43:30
Dziękuję za przepis! Bezy wyszły pyszne!
-
2012/12/30 22:50:14
super :)
-
Gość: , user-5-173-99-71.play-internet.pl
2012/12/31 20:56:19
Pierwszy raz w życiu piekłam bezy. Dodałam jeszcze kilka kropel olejku cytrynowego i wyszły boskie!!! Dzięki za przepis!
-
2013/01/01 13:22:09
Życzę zatem samych takich sukcesów kulinarnych w 2013 roku ;)
-
Gość: m-s, user-31-174-111-22.play-internet.pl
2013/01/05 22:35:07
Witam!!! Właśnie schrupaliśmy pyszne bezy. Ja mam opcję w piekarniku na 100 stopni i 120minut. Trochę to trwało, ale się opłacało. Wcześniej mi nie wychodziły. Może następnym razem spróbuję na 120stopni. Chodź wiem,że cokolwiek piekę nowego muszę sprawdzać w instrukcji, bo inaczej nie wychodzi. Pozdrawiam i dziękuję
-
2013/01/06 22:26:05
Dziękuję za komentarz :)
Pozdrawiam serdecznie!
-
2013/01/11 15:17:16
a ja pieke w 150st 50 min i wychodza boskie!chrupiace na zewnatrz a w srodku lekko ciagnace.Dodam ze dolewam na koniec lezeczke octu winnego.
-
Gość: takato, 176.112.72.*
2013/01/25 10:31:17
Ja nie wiem jak bezy mogą nie wyjść :O). Robię bezy od kilkunastu lat i nie zdarzyło mi się żeby nie wyszły. Podstawa - dobrze ubite białka , nie mają prawa spływać po łyżce. Dobrze, że kiedy zaczynałam robić bezy nie miałam dostępu do internetu, bo zapewne zrezygnowałabym na wstępie, co przepis i komentarze to kilka o nieudanych próbach. Przy bezach trzeba się nauczyć cierpliwości - dobrze i dłuuuuugo ubijać. ŻYCZĘ SUKCESÓW W PRODUKCJI BEZ. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych.
-
Gość: , brq124.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/01/25 15:40:32
Czy cukier puder jest potrzebny

-
2013/01/25 20:28:23
Takato, No cóż.. mi nie raz nie wyszły ;) Wyczucie jest baaardzo potrzebne, a tego należy się wyuczyć :)
Gościu, bez cukru bezy nie będzie ;) Możesz użyć również drobnego cukru do wypieków. Ale zwyczajny się nie nadaje.
-
2013/01/28 14:15:06
Witam. Mi się bezy niestety nie udały. Drugi raz w życiu robiłem, tym razem DOKŁADNIE wedługo przepisu... W połowie dodawania cukru pudru (dodawałem po łyżce) masa zaczeła robić się coraż rzadsza, a na nociec poprostu się rozlała... Mimo to, wrzuciłem to do piekarnika... Ale się rozlało... :( A mikserem ubijałem na największych obrotach...Zawiodłem się. A chciałem zrobić żonie niespodziankę, bo lubi bezy...
Cóż, może następnym razem...

Mimo, to dzięki za przepis. Pozdrawiam Arek z Koszalina. :D

-
Gość: Monika, 095160051066.tychy.vectranet.pl
2013/01/29 21:48:17
Zrobiłam dziś te smaczne beziki, świetny przepis. Musiałam troszeczkę dłużej potrzymac w piekarniku 55 min na 130 st C. Zniknęły w mgnieniu oka. Pyszne.Polecam serdecznie.
-
2013/01/29 22:09:51
jak widać, bezy bywają kapryśne.. Niestety...
Trzeba po prostu próbować :)
-
Gość: kassor, 77-254-153-64.adsl.inetia.pl
2013/02/06 21:46:42
Przepis rewelacja!!! Bezy wyszły wspaniałe!!! Polecam wszystkim!!!!!!!
-
Gość: Misia20, egw105.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/02/06 23:02:45
Pierwsze bezy w życiu ! :) Wyszły pyszne i błyskawicznie zostały zjedzone przez całą rodzinkę ... Dziękuję za wspaniały przepis :)
-
Gość: HouseFly92, planetoida-224.ekspres.net.pl
2013/02/07 17:56:17
Właśnie robię bezy... Całkiem całkiem wychodzą :D lecz zobaczę jak będzie... bo zapomniałem o soli :D
-
2013/02/07 23:19:19
I bez soli się uda :) czekam zatem na efekty. Trzymam kciuki :)
-
Gość: , 83-238-150-8.ip.netia.com.pl
2013/02/08 17:04:08
A czy maja piec sie z termooobiegiem czy bez
-
Gość: Iwona, vanzan.bigserwis.pl
2013/02/08 19:35:37
Przepis fantastyczny . Pierwszy raz w życiu wyszły mi pyszne bezy ...... Dzięki .Polecam
-
2013/02/08 20:07:33
Bezy wyszły wyśmienite:} Piekłam równe dwie godziny w moim piekarniku i wyszły takie jak lubię lekko ciągnące się w środku. Robiłam je po raz pierwszy i jestem szczęśliwa, że wyszły:} polecam!!! Były tak smaczne, że trudno się było powstrzymać, żeby nie jeść:} Na moim blogu umieściłam zdjęcia:}
-
Gość: , user-5-173-243-158.play-internet.pl
2013/02/09 08:24:36
Właśnie zrobiłam bezy są super pierwszy raz takie mi wyszły choć już nie pierwszy raz robiłam co prawda byłam zniechęcona do następnego podejścia ale o dziwo tak jak napisałaś nie zniechęcać się super opis dziękuję
-
2013/02/10 00:08:11
Gościu, z termoobiegiem -20stopni.
Cieszę się przepis cieszy się aż takim powodzeniem i bezy się Wam udają :) Wspaniale :)
Życzę Wam samych takich sukcesów!
-
Gość: , staticline-31-182-162-188.toya.net.pl
2013/02/10 17:17:40
bezy pycha dzięki

-
2013/02/11 19:00:34
Super przepis,za pierwszym razem mi sie nie udalo bo za szybko cukier dodawalam,ale sie nie podalam i sprobowalam jeszcze raz,wyszly,sa bardzo dobre,i nie ma duzo pracy w przy nich. Pozdrawiam:)
-
Gość: Mia, 62.61.44.24*
2013/02/20 17:32:48
Witam, bezy rzeczywiście wychodzą rewelacyjne! Próbowałam wiele przepisów ale ten jest strzałem w 10. Bardzo ważne jest też to żeby białka były chłodne, wyjęte prosto z lodówki, a nie o temperaturze pokojowej. Może to trochę pomoże osobom którym jeszcze bezy nie wyszły. Pozdrawiam :)
-
Gość: luk, 178-36-158-127.adsl.inetia.pl
2013/02/26 18:00:56
po 10 min w piekarniku są wyśmienite.
Ale jak się wyjmie opadają :P
-
Gość: ToJa, 89-76-12-75.dynamic.chello.pl
2013/02/26 22:48:11
Właśnie dochodzą w piekarniku, nic nie opadło, nawet druga porcja która się do niego nie zmieściła czeka już od 40 minut i nie opadła ani odrobinę.
Ubijałem jajka ubijaczką, manualnie tłukąc w misce, puder i mąkę dodawałem przez sito takie przez które przesiewam mąkę. Zapomniałem tylko o soli :) .
-
Gość: Dotka, host-37-190-185-147.dynamic.mm.pl
2013/03/01 20:45:01
Wlasnie sie bezy pieka. Wygladaja extra. Moja kicia usiadla przed piekarnikiem i sie im przygladala dluzsza chwile. Szkoda, ze nie zdazylam dobyc aparatu. Ps. Zaczynaja sie rumienic na rogach ktore powstaly od nakladania lyzka - mniam :-)
-
2013/03/01 21:43:10
upiekłam bezy wg Twojego przepisu i wyszły idealnie :) piekłam w temperaturze 120 stopni!!
-
2013/03/02 10:23:05
cieszę się że się Wam udają i że smakują :)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich bezocholików ;)
-
Gość: , user-94-254-128-104.play-internet.pl
2013/03/07 16:38:46
Pierwsze podejście i od razu udane:-).Pycha :-).Czas pieczenia musiałam wydłużyć do 55 minut.
-
Gość: pani domu, host-46-186-14-239.dynamic.mm.pl
2013/04/02 12:42:56
piekę je ponad godzine w prawie 200 stopniach a i tak są jak guma. jaka może być tego przyczyna?
-
2013/04/02 21:19:58
Ciężko powiedzieć. Niezbyt dobrze ubite białka z cukrem..? piekarnik..? temperatura..?
Bezy niestety bywają kapryśne :(
-
Gość: mniamniamek, host-213-5-210-204.wtvk.pl
2013/04/25 17:46:34
ładnie się zaokrągliły i wyglądają apetycznie. jeszcze tylko ostygną i mogę zaczynać jedzenie. sezon na bezy czas zacząć. :D.
-
Gość: marineone, 87-206-0-229.dynamic.chello.pl
2013/05/02 21:24:55
W ok. 120 stopniach 55 minut, wielkość bezy ok. 2.5 cm średnicy i wyszło pycha - obie trzy moje kobiety zjadły wszystko na jedno posiedzenie.
-
Gość: Karolina, asv163.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/05/13 18:38:15
Czy jezeli mam skrobie ziemniaczana to moge zastapic za make? Lub na make tortowa?
-
2013/05/14 21:27:42
Przepraszam... ale nie bardzo rozumiem pytanie. Mogę prosić jaśniej? :)
-
Gość: Aga, 99.209.11.37.dynamic.jazztel.es
2013/05/17 19:32:01
Genialny przepis! Bezy próbowałam robić tylko raz w życiu i skończyło się to klęska, taką, że nie miałam ochoty zaryzykować ponownie, ale z Twoim przepisem się udało! Zamiast mąki ziemniaczanej (nie miałam) dodałam tej miałkiej kukurydzianej. Dzięki wielkie!
-
2013/05/17 21:11:19
Super! Bardzo się cieszę :)
-
2013/06/05 20:13:51
Przepis udany. Właśnie wyszły bezy z piekarnika ...ładnie urosły ,w środku miękie :) 50 min temp. 120.Polecam
-
Gość: jaaaaaa, user-164-127-183-80.play-internet.pl
2013/06/08 20:08:05
a ja zrobilam z cukrem ZWYKŁYM i rowniez wyszly :)
-
Gość: sara, 77-254-48-251.adsl.inetia.pl
2013/06/14 09:47:37
Jeśli chodzi o przywieranie bez do papieru do pieczenia i problemy z jej zdjęciem to
właśnie oglądałam Kudłatych Kucharzy i w cukierni w Brukseli po wyjęciu bez z piekarnika pod papier do pieczenia na blachę wlewano na chwilę wodę.
Bezy bez problemu odchodziły od papieru.
Pozdrawiam :)
-
2013/06/14 17:01:21
Dzięki za radę :)
-
Gość: , 14-201-145-84.static.tpgi.com.au
2013/08/01 10:40:15
Wlasnie sa w piekarniku ... Robilysmy z moja piecioletnia corcia ... Dziekuje za fajny przepis.
-
Gość: haga, 037008234219.gdansk.vectranet.pl
2013/08/31 11:54:24
Pierwszy raz robiłam i wyszły przepyszne ! :)
-
Gość: , atq48.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/10/29 16:42:33
czy można używac termoobiegu , bo mi zawsze wyrosną a potem opadna
-
Gość: agnieszka, f83-164.icpnet.pl
2013/11/08 22:48:00
Super przepis bezy wyszły w smaku super.Tylko mi popekaly i nie wiem czemu

-
2013/11/09 01:05:23
może temperatura była za niska jak wkładałaś do piekarnika? Ciężko powiedzieć. Mi się tak zdarzyło jak właśnie w temp. miałam problem.
-
Gość: Magda83, 178.180.178.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2013/11/09 21:34:22
Bezy pyszne:) pierwszy raz robilam :)
-
2013/11/10 09:25:09
Cieszę się że przepis się sprawdza :)
-
Gość: , public-gprs514505.centertel.pl
2013/12/15 10:52:55
O,O,O,O,O,O,O PYCHA
-
Gość: PDANA, net74.internet.szczecin.pl
2013/12/16 17:50:18
Udalo sie za pierwszym razem ale w 140 stopniach.
-
2013/12/17 10:00:17
wszystko zależy od piekarnika.. Ale cieszę się że się udało :)
-
Gość: gość, 89-70-74-123.dynamic.chello.pl
2013/12/23 15:57:38
A mi w ogóle nie wyszły. Mokre i ciagnace fatalna klapa
-
Gość: , ip-195.248.246.245.skyware.pl
2013/12/25 16:36:46
Bezy robiłam pierwszy raz w życiu z podwójnej porcji ale wyszły super choć myślałam, że mi nie wyjdą bo się ciągnęły w środku. Ze złości zostawiłam je w piekarniku po wyłączeniu, a rano okazało się że się wysuszyły i się zrobiły super,także niespodzianka mi wyszła.Pozdrawiam.
-
Gość: aniafrys, abmo73.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/01/26 15:24:43
Super przepis! Mimo że jestem akulinarna wyszły mi za 1 razem:)
-
Gość: elbaso, 46.235.127.22*
2014/01/27 19:19:54
Mnie też niestety do papieru lubiły przywierać, ale znalazłam sposób - piekę na podkładce silikonowej i przy zdejmowaniu nie mają prawa się pokruszyć. Odskakują rewelacyjnie.
-
2014/01/27 22:01:56
a ja jakoś nie lubię na macie piec.. Tak mi się dziwnie faluje w piekarniku.
Może powinnam kupić inną, bo tak być raczej nie powinno, ale jakoś mi nie po drodze do niej ;)
Dziękuję Ci za cenną radę :)
-
Gość: asia, 213.158.216.188.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2014/01/31 10:39:50
Witam
zrobilam wczoraj te bezy, wyszly genialne, choc mam taka sugestie, ze kiedy robimy ich wieksza ilosc to lepiej ubijanie rozlozyc na kilka etapow.Kiedy pierwsza porcja konczy sie suszyc ubic nowa. Ja ubilam od razu 6 bialek i nie byl to dobry pomysl. Pierwsza porcja byla zgrabna i zwarta, pozostale dwie zdecydowanie mniej. A co do sposobu na latwe odstawanie bez polecam delikatne posmarowanie papieru do pieczenia olejem. Beziki same sie zsuwaly:)
Dziekuje za fajny przepis.Pozdrawiam.
-
2014/01/31 11:23:54
Dziękuję za radę z olejem, skorzystam kolejnym razem :)
Masz rację, bezę trzeba ubijać na bieżąco, czekanie na pieczenie jej nie służy niestety. Ale teraz już wiesz wszystko co powinnaś aby kolejnym razem wyszło idealnie ;) :))))
-
2014/02/19 15:27:12
A ja jestem facet. Piekę ,gotuję i smażę. Większość mi wychodzi a jeśli coś nie wyszło to powtarzam do skutku. Żywię się sam juz 20 lat i żyję nawet nieżle a mam 64 lata. Właśnie teraz suszę bezy. Jeszcze 15 min i bedzie kawa z bezami. Chciałbym je mieć kawowe. Jak to zrobić żeby wyszły???
-
2014/02/19 16:40:24
Aby zrobić kawowe bezy, do tej porcji która jest w przepisie należy dodać dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej (raczej płaskie) rozpuszczone w ciepłej wodzie i wystudzone. Należy to zrobić na koniec miksowania.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki :)
-
Gość: , aaubervilliers-653-1-76-129.w90-3.abo.wanadoo.fr
2014/02/26 16:48:46
Nigdy mi bezy nie wychodziły ale według tego przepisu wyszły i są pyszne
-
2014/02/26 17:06:14
Rewelacja! Baaaaardzo się cieszę :))))
-
Gość: , rev-85.232.252.14.atman.pl
2014/02/27 22:22:35
Szukałam dobrego przepisu na bezy i już wiem, że na pewno znalazłam. Piekłam faworki, a jak wiadomo produktem ubocznym są białka czyli trzeba zrobić bezy. Zawsze mi wychodziły takie sobie, ale dzisiaj zrobiłam je z tego przepisu i są idealne.
-
2014/02/28 20:39:42
Dziękuję za komentarz :)
Cieszę się że Wam wychodzą mimo że do tej pory różnie to bywało! Super :)
-
Gość: , adhc143.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/03/01 11:57:57
Zrobiłam bezy według tego przepisu i po raz pierwszy w życiu wyszły idealne. Bardzo dziękuję, polecam!
Reklama
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi