Blog > Komentarze do wpisu

Pączki angielskie, na serku homogenizowanym

Można nie mieć 'ręki' do drożdżowego. Można nie mieć czasu aby wyrosło.. Ale żaden z tych argumentów nie pozbawi Was możliwości konsumpcji naprawdę dobrych pączków. Mięciutkich, delikatnych, pachnących wanilią. Błyskawicznych, gotowych z przygotowaniem i smażeniem w... hmm.. jakieś 20 minut ;) I więcej zachwalać nie będę! Po prostu gorąco je Wam polecę ;)
aaa.. I jeszcze jedno. Najlepsze tego samego dnia, choć kolejnego wciąż dobre :)

źródło: poczytałam kilka/kilkanaście przepisów i na podstawie tego że w zasadzie każdy miał te same składniki, tylko w różnych proporcjach, utworzyłam swoją wersję :)

Pączki angielskie, na serku homogenizowanym

Składniki:

  • 300g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • ew. łyżeczka waniliowego ekstraktu (dla wzmocnienia smaku /ja dodałam/)
  • cukier puder do obtoczenia

Wykonanie:

Serek wymieszać rózgą z jajkami. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać łyżką nieduże porcje ciasta. Można również formować kuleczki zwilżonymi dłońmi, ale moim zdaniem to strata czasu, nie kształt nie bowiem ważny a ich smak ;)

Smażyć na złoty kolor z obu stron, choć raczej nie będziecie musieli ich przekładać, same się obracają. Usmażone odkładać na papierowy ręcznik. Po lekkim przestudzeniu obtoczyć dokładnie w cukrze pudrze. (obtaczać tylko porcję planowaną do zjedzenia, gdyż w cukier po jakimś czasie się rozpuści).

Pączki angielskie, na serku homogenizowanym

Smacznego :)

niedziela, 03 lutego 2013, milk_chocolate84
Tagi: karnawał

Polecane wpisy

Komentarze
2013/02/03 10:45:47
Ależ wspaniałe Kasiu :) biorę wszystkie!
-
2013/02/03 10:45:56
Fajne te pączusie:) takie na 2-3 kęsy:) pozdrawiam
-
2013/02/03 10:48:00
Bardzo proszę ;)
-
2013/02/03 13:18:12
piękne, idealne na tłusty czwartek!
-
Gość: agutka, *.ip.netia.com.pl
2013/02/03 15:23:45
Zrobiłam te pączusie dziś są pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu, a z talerza znikają baaardzo szybko mniam, mniam, Pycha.
-
2013/02/03 17:09:56
Bardzo ładne są te pączusie Kasiu :)
-
2013/02/03 18:08:38
A na ile porcji jest powyższy przepis? :)
-
2013/02/03 18:10:55
Z tej porcji wychodzi spory talerz pączków. My we trójkę nie daliśmy im rady ;)
-
2013/02/03 19:00:51
Pychotka:)
-
2013/02/03 22:50:07
Uwielbiam ten ostatni tydzień karnawału, pieczenie, zajadanie pysznych pączków. Jakoś tak czuję się usprawiedliwiona :) Twoje wyglądają uroczo. Pozdrawiam
-
2013/02/04 14:21:06
dziękujemy za śliczne zdjęcie!A przy okazji zwijamy kilka pączków ;-)
-
2013/02/04 16:13:52
Bardzo proszę. Bierzcie nawet wszystkie ;)
-
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/12/13 22:41:29
Ale te chyba robilas raczka.......Zrobie, bo pewnie nawet takiej analfabetce kulinarnej jak ja wyjda......Pozdrawiam.
-
Gość: Elutka1959, *.dynamic.chello.pl
2014/01/08 21:14:14
Zrobiłam przedwczoraj - zniknęły. Zrobiłam dziś - zniknęły. Mam zamówienie na piątek oraz weekend. Coś czuję, że będę cały karnawał produkowała pąki. Na marginesie - fajnie się je nadziewa rzadką konfiturą z róży (robię to przy pomocy strzykawki 20 cm). Pycha! Dziękuję za przepis.
-
2014/01/08 22:04:35
A wiesz że dzisiaj na nie patrzyłam z wielkim apetytem? Teraz z pewnością je zrobię, może nawet jutro, tak mi apetytu narobiłaś ;) Dziękuję za komentarz! Pozdrawiam serdecznie :)
Polecane
reklama reklama
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi